7 unieke ideeën voor jouw menukaart

Laat je inspireren door deze verschillende soorten menukaarten!

Jesse
Geplaatst door: Jesse
Datum: donderdag 23-05-2024

Ga je menukaarten ontwerpen en laten drukken? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu een chic restaurant of een gezellig café runt. Een goed ontworpen menukaart zorgt voor een goede eerste indruk op je gasten. In deze blog duiken we in verschillende mogelijkheden en materialen en geven we voorbeelden van menukaarten om je te inspireren bij het maken van jouw perfecte menukaart.

De ongevouwen menukaart

We beginnen met de meest standaard en eenvoudige variant; de ongevouwen menukaart. Heb je een klein en compact menu, en past het op 2 zijden? Dan is deze menukaart geschikt voor jou. De ongevouwen menukaart kan in 10 standaard formaten, maar we kunnen ook een afwijkend formaat drukken.

Papiersoort is een belangrijke keuze bij de ongevouwen menukaart. Wil je een unieke en luxe uitstraling, ga dan voor 300 grams gehamerd karton (Tintoretto Gesso). Of ben je op zoek naar stevig en waterproof materiaal? Kies dan 400 grams plastic. Je kunt hierbij ook kiezen voor een afwerking. Zo maak je de uitstraling van jouw menukaart niet alleen bijzonder, het biedt ook extra bescherming.

Menukaarten met een vouw

Heb je een iets uitgebreidere kaart, dan zijn menukaarten met een vouw een goed idee. Kies hierbij uit verschillende soorten vouwwijzen zoals een enkele vouw, wikkelvouw, zigzagvouw en luikvouw. Laat je creativiteit de vrije loop met deze vouwwijzen. Je kunt dankzij de vouw jouw menu weergeven op 4 of 6 zijden.

De gevouwen menukaarten drukken we op verschillende papiersoorten. Bijzondere soorten zoals kraftkarton, henneppapier en vergé papier. Maar ook op de standaard soorten zoals offset wit, of mat MC papier.

Menukaart boekjes

Is jouw menukaart uitgebreid? Ga dan voor menukaart boekjes. Boekjes zijn er in vele soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor een menukaart met nietjes. We bedrukken deze menukaart vanaf 8 pagina’s. Naast dat nieten een mooie afwerking is, is deze manier van drukken ook voordeliger dan lijmen of inbinden.

Of ga voor een menukaart met een wire-o afwerking. Deze menukaart met ringen zorgt ervoor dat de pagina’s eenvoudig én volledig omslaanbaar zijn. Ook deze boekjes drukken we al vanaf 8 pagina’s.

Beide boekjes drukken we op glanzend MC en mat MC papier. De wire-o boekjes kunnen we ook op waterafstotend papier drukken. Dit stevige papiersoort kan tegen een stootje en gaat daardoor langer mee.

Je menukaart in een klembord

Een leuke manier om jouw menukaart te presenteren is met een klembord. Bedruk elke pagina in een ander formaat, zo krijg je mooie laagjes en blijf je menukaart overzichtelijk. Daarnaast is een klembord handig wanneer je regelmatig je menu verwisselt. Vraag een offerte aan en we stellen samen een mooie menukaart samen!

Duurzame menukaart

Wil je een bewuste keuze maken, ga dan voor een menukaart gemaakt van milieuvriendelijke papiersoorten. Kies bij de duurzame menukaart uit 6 eco-papiersoorten. Compostpapier bijvoorbeeld wordt geproduceerd van olifantenpoep. De kleur van het papier zit tussen kraft karton en biotop in. Naast dat dit papier milieuvriendelijk is, heeft het ook een unieke uitstraling én een leuk verhaal. De duurzame menukaarten zijn zowel gevouwen als ongevouwen te bedrukken.

QR-code menu

Totaal iets anders, maar helemaal van deze tijd zijn digitale menu’s. Geen fan van fysieke menukaarten? Laat je gasten eenvoudig de qr-code scannen en ze hebben in enkele seconden jouw menu op hun mobiel.

Je kunt de QR-code op verschillende manieren weergeven. Laat bijvoorbeeld QR-code stickers drukken en plak deze op je tafel of op andere voorwerpen. Of ga voor een chique uitstraling en bedruk de QR-code op een plaat of op hout. Vraag in dat geval een offerte aan. Een andere veelvoorkomende toepassing is het weergeven van de Qr-code op een baliedisplay

Jouw menu op een placemat

Ideaal! Een placemat en menukaart in één. Maak je gebruik van placemats in je restaurant? Waarom combineer je het niet met je menu? Wees creatief en geef je menu op een leuke manier weer. Ook leuk voor kinderen, voeg bijvoorbeeld een kleurplaat of een spelletje toe aan je placemat.

De placemat bedrukken standaard op A3-formaat maar we kunnen ook andere formaten bedrukken. Kies uit 9 verschillende papiersoorten zoals het dunne 80 grams offset wit papier of ga voor stevig 300 grams kunsstof folie. Die laatste kun je gewoon hergebruiken!

Genoeg inspiratie door deze voorbeelden van menukaarten om aan de slag te gaan. Hulp nodig bij het opmaken van jouw bestand of wil je samen sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.